ΑΓΩΝΕΣ

Early Booking until 20/4

Οι εγγραφές μπορούν να είναι ξεχωριστές για κάθε αγώνισμα ή και συνδυαστικές.
Για όποιο από τα αγωνίσματα ενδιαφέρεστε, επωφεληθείτε από τιμές early booking μέχρι και 20 Απριλίου. Δείτε πως διαμορφώνονται μετά, στον πίνακα κόστους εγγραφών.

Running

Όμορφες διαδρομές για όλα τα επίπεδα!

22km Γύρος του νησιού
10km Προς Νεώριο
5km Προς Νεώριο
800m Παιδικό

Ατομικές εγγραφές 12€
Ομαδικές εγγραφές 10€
Συνδυαστικές εγγραφές 10€

περισσοτερα

Cycling

Πανέμορφα τοπία και ωραία υψομετρικά!

22km Γύρος του νησιού
10km Προς Νεώριο

Ατομικές εγγραφές 12€
Ομαδικές εγγραφές 10€
Συνδυαστικές εγγραφές 10€

περισσοτερα

Swimming

Κολύμβηση από την αμμουδερή παραλία του Νεωρίου!

4km Δασκαλιό
2km Νεώριο/Λιμάνι
400m παιδικό

Ατομικές εγγραφές 17€
Ομαδικές εγγραφές 15€
Συνδυαστικές εγγραφές 15€

περισσοτερα

Events

Για όλους εσάς και τους συνοδούς, που θέλετε να απολαύσετε τις παράλληλες δράσεις.

Μαθήματα SUP, περιπάτους στην πόλη και πολλά ακόμη, προμηθευτείτε το full pass.

Κόστος μόνο 5€

περισσοτερα

*Σε όλα τα αγωνίσματα θα υπάρχουν: γενική κατηγορία με βάθρο για τους 3 πρώτους καθώς και ηλικιακές κατηγορίες ανά 10ετια, ανά αγώνισμα. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους γενικής κατηγορίας και στον πρώτο κάθε ηλικιακής.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

λιγα λογια για το

ΤΡΕΞΙΜΟ

Η πιο αρχέγονη φυσική κίνηση του ανθρώπου. Διαφέρει από το περπάτημα γιατί είναι πιο γρήγορη καθώς υπάρχει φάση «πτήσης» ανάμεσα στους διασκελισμούς. Αυτό σημαίνει πως μεταξύ βημάτων υπάρχει μια στιγμή κατά την οποία και τα 2 πόδια του ανθρώπου βρίσκονται στον αέρα.

Αποτελεί  όπως και το περπάτημα, την πιο εύκολη και άμεση δυνατότητα άσκησης για όλους με τη διαφορά ότι είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Πιο αναλυτικά, βοηθά πολύ στην τόνωση του καρδιαγγειακού συστήματος, του αναπνευστικού και μυϊκού συστήματος καθώς και την ενίσχυση του οστών. Επίσης συμβάλλει στην απώλεια βάρους μέσω της ενεργοποίησης του μεταβολισμού, στη μείωση της ολικής χοληστερόλης στο αίμα και την ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος λόγω της αύξησης παραγωγής ενδορφινών  που προκαλεί, λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό ενώ τονώνει και το αίσθημα αυτοεκτίμησης. Οι ενδορφίνες είναι ομάδες πρωτεϊνών που παράγονται στον εγκέφαλο οι οποίες γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση εξουδετερώνοντας τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης  που προκαλεί το στρες, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης.

λιγα λογια για την

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η κολύμβηση είναι η πιο αποτελεσματική μορφή άσκησης που συνδυάζει εκγύμναση όλου του σώματος χωρίς έντονη επιβάρυνση των αρθρώσεων λόγω της έλλειψης βαρύτητας. Ο άνθρωπος κινούμενος μέσα στο νερό εξασφαλίζει ένα πιο «φιλικό» περιβάλλον από πλευράς καταπόνησης. Στη σύγχρονη αγωνιστική μορφή της, η κολύμβηση εξασκείται με 4 στυλ : Την πεταλούδα, το ύπτιο, το πρόσθιο και το ελεύθερο. Το πιο γρήγορο στυλ είναι το ελεύθερο, ενώ είναι και το πιο προσιτό στην εκμάθηση. Όπως και το τρέξιμο και η ποδηλασία, αποτελεί από τις καλύτερες επιλογές αερόβιας άσκησης που έχει πολλαπλά οφέλη στην ψυχοσωματική υγεία και ευεξία του ανθρώπου.

λιγα λογια για την

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Η ποδηλασία ως άθλημα προϋποθέτει όπως λέει και το όνομά της τη χρήση ποδηλάτου. Ως ποδήλατο εννοείται κάθε τροχοφόρο όχημα (συνήθως 2κυκλο) που κινείται αποκλειστικά μέσω της κίνησης των ποδιών του αναβάτη – οδηγού. Ανάλογα με το είδος και τη χρήση τους τα ποδήλατα διακρίνονται σε: ποδήλατα πόλης, αγωνιστικά δρόμου (οι γνωστές «κούρσες»), ποδήλατα βουνού (mountain), ποδήλατα bmx (κατάλληλα για χρήση εκτός δρόμου και ακροβατικά), ποδήλατα trekking (για μικτή χρήση πόλης και μέσης δυσκολίας χωματόδρομου), αλλά και πολλά ακόμη όπως downhill, fixed, recumbent κ.ά.

Σε ανοικτούς αγώνες ποδηλασίας και ποδηλατικούς γύρους δεν υπάρχει περιορισμός για το είδος του ποδηλάτου που θα χρησιμοποιήσει ο αθλητής. Κατά σειρά αποτελεσματικότητας προτιμούνται συνήθως τα εξής: Αγωνιστικά ποδήλατα δρόμου (κούρσες), Ποδήλατα trekking, Ποδήλατα βουνού (mountain), Ποδήλατα πόλης, και όλα τα υπόλοιπα.

facebook
instagram